Girlen’de yapılaşma durdu - Gazete SeferihisarGazete Seferihisar

29 Eylül 2023 - 13:05

Girlen’de yapılaşma durdu

Girlen’de yapılaşma durdu
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2022 - 14:46

532 kez okundu

Sığacık Girlen Mevkiine başlayan proje durduruldu.

Seferihisar Belediyesinin Girlen mevkiinde başlattığı çalışma, Seferihisar Kaymakamlığı tarafından durduruldu. 1. Etap peyzaj çalışmaları ve Sığacık Gece Pazarının taşınmasının planladığı alan artık Millet Bahçesi olacak.

50 esnaf mağdur

Girlen mevkiine kurulacak alana taşınmak için gün sayan esnaf, kararın açıklamasıyla şaşkına döndü. Sığacık’ta bulunan gece pazarının Girlen mevkiine taşınmasının duruldurulması ile onlarca esnaf mağdur olduğunu açıkladı.

Daha önceki yıllarda dönemin Belediye Başkanları Ethem Çalış, Hamit Nişancı ve Tunç Soyer Girlen mevkiine proje yapmak için başvurmuştu, ancak Bakanlık balıkların yumurtlama alanı olduğu için tüm başvuruları reddetmişti.

Bakan Kurum Açıkladı

Seferihisar’da 65 bin metrekarelik alanda Seferihisar Kaymakamlığı aracılığı ile Millet Bahçesi olarak projelendirildiğini söyleyen Bakan Kurum, “Bu alanda Seferihisarlı gençlerin, kadınların, çocukların vakit geçireceği bir millet bahçesi için de projelendirme sürecini başlattık. İnşallah en kısa zamanda Millet Bahçemizi Seferihisar’a kazandırmış olacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.