Seferihisar'da lavanta hasadı başladı - Gazete SeferihisarGazete Seferihisar

29 Eylül 2023 - 14:31

Seferihisar’da lavanta hasadı başladı

Seferihisar’da lavanta hasadı başladı
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2020 - 13:26

66 kez okundu

Seferihisar Belediyesi’nin 2015 yılında üreticilere katma değeri yüksek, alternatif bir ürün olarak sunduğu lavanta çiçeği Turgut Köyü’nde beşinci yılına girdi.

Tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın kullanılan, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Seferihisar’da ki  üretim merkezi Turgut Köyü’nde bulunan lavanta bahçelerinde hasat başladı.

Seferihisar Belediyesi tarafından, her yıl festivali yapılarak kutlanan lavanta hasadı bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılamayacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.